menu - obiady / lunch

 

 


Zupy

  • rosół z makaronem
  • rosół z kołdunami
  • barszczyk czerwony
  • barszczyk czerwony z uszkami
  • wołowa z ryżem po meksykańsku
  • wieprzowa chilli
  • be-ef strogonow
  • flaki drobiowe
  • flaki wołowe
  • żurek z jajkiem
  • żurek z białą kiełbasą i jajkiem
  • żurek staropolski w chlebie
  • gulaszowa
  • węgierska
  • meksykańska
  • pomidorowa z ryżem lub makaronem
  • grochówka
  • grochówka z boczkiem wędzonym
  • grzybowa z łazankami
  • pieczarkowa z makaronem
  • cebulowa na winie z grzankami
  • krem z borowików z grzankami
  • krem z brokuł
  • krem ze szparag
  • krem z pieczarek
  • chłodnik
  • jarzynowa
  • kalafiorowa
  • barszcz ukraiński
  • fasolowa
  • szczawiowa z jajkiem
  • solferino
  • krupnik
  • kapuśniak
  • ogórkowa
  • rybna
  • koperkowa
  • chłodnik staropolski
  • chłopska-ziemniaczana


Dania główne

Schab

  • kotlet schabowy tradycyjny
  • kotlet schabowy w panierce serowej
  • kotlet schabowy w panierce ziołowej
  • kotlet staropolski ( schabowy z boczkiem i serem żółtym )
  • kotlet zbójnicki ( w panierce ziołowej z pieczarkami marynowanymi i serem żółtym )
  • kotlet góralski ( schab sou te w pikantnej panierce z boczkiem )
  • schab sou te z sosem cygańskim
  • schab pieczony ze śliwką i sosem na winie czerwonym
  • schab pieczony z sosami:
    • pieczarkowym
    • grzybowym
    • meksykańskim
    • z zielonego pieprzu
    • kaparowym
  • schab faszerowany:
    • pieczarkami
    • kapustą i pieczarkami
    • boczkiem i serem żółtym
    • warzywami i serem żółtym
  • zrazy schabowe
  • polędwiczki wieprzowe z grzybami suszonymi
  • medaliony ze schabu
  • stek ze schabu w sosie bazyliowym
  • golonka po staropolsku
  • golonka z miodem
  • schab po bosmańsku ( z sosem myśliwskim )
  • eskalopki z sosem pieczeniowym
  • polędwiczki sou te
  • szaszłyk

karkówka

  • karkówka pieczona z sosem
    • myśliwskim
    • chrzanowym
    • musztardowym
    • pieczarkowym
  • karkówka z grilla
  • karkówka pieczona szprycowana czosnkiem

drób

  • filet drobiowy tradycyjny
  • filet drobiowy w panierce serowej
  • filet drobiowy w panierce ziołowej
  • filet drobiowy po hawajsku ( sou te z ananasem i serem żółtym )
  • filet drobiowy duszony z pieczarką i cebulą
  • filet drobiowy duszony w sosie cygańskim
  • filet drobiowy duszony w sosie śmietanowo-ziołowym
  • filet drobiowy faszerowany szpinakiem
  • polędwiczki drobiowe
  • filet drobiowy sou te z warzywami
  • filet drobiowy w płatkach corn flak es
  • roladki drobiowe z warzywami
  • roladki drobiowe z serem żółtym
  • de'volaille
  • szaszłyk
  • udo pieczone
  • udo pieczone z jabłkami
  • kurczak pieczony
  • kurczak pieczony faszerowany
  • kurczak w winie z pieczarkami
  • kurczak w pięciu smakach
  • indyk pieczony
  • indyk w sosie brzoskwiniowym
  • indyk pieczony z sosem kurkowym
  • indyk pieczony w sosie kaparowym
  • kaczka pieczona

wieprzowina

  • gulasz wieprzowy z szynki
  • gulasz z warzywami
  • gulasz pieczarkowy
  • gulasz węgierski

ryby sou te lub panierowane

  • mintaj smażony
  • dorsz
  • kergulena
  • sola
  • łosoś
  • panga
  • pstrąg
  • karp
  • sum afrykański
  • okoń w śmietanie
  • sandacz zapiekany z serem
  • lin w śmietanie
  • sola w sosie koperkowym
  • łosoś w sosie bazyliowym
  • łosoś pod warzywami
  • filet z karpia po węgiersku

inne

  • kotlety mielone
  • gołąbki
  • pieczeń rzymska
  • pulpety w sosie pomidorowym
  • spaghetti
  • zapiekanka makaronowa
  • zapiekanka ziemniaczana
  • biała kiełbasa z cebulą i pieczarkami
  • biała kiełbasa zapiekana z serem w śmietanie
  • gulasz z cukinii
  • gulasz wieprzowy lub wołowy
  • leczo
  • fasolka po bretońsku
  • pierogi
    • z kapustą
    • z mięsem
    • ruskie
    • z serem
    • wigilijne z kapustą i grzybami


Dodatki i sosy do dań głównych

dodatki:

  • jarzyny na ciepło
  • mix warzyw
  • marchewka bebe
  • kalafior
  • brokuły
  • brukselka
  • fasolka żółta lub zielona
  • marchewka z groszkiem lub kukurydzą
  • buraczki
  • kapusta zasmażana
  • kapusta z pomidorami
  • warzywa smażone

sosy do dań na gorąco

  • pieczarkowy
  • cytrynowy
  • myśliwski
  • brzoskwiniowy
  • pieczeniowy
  • koperkowy
  • pomidorowy z bazylią
  • grzybowy
  • masło czosnkowe
  • chrzanowy


Surówki do dań głównych

  • z kapusty białej
  • z kapusty czerwonej
  • z kapusty pekińskiej
  • mix kapust
  • z marchewki z jabłkiem
  • z marchewki z chrzanem
  • z para
  • z selera
  • z kapusty kiszonej
  • z pomidorów
  • z ogórków kiszonych
  • z ogórków małosolnych
  • z buraczków
  • coleslaw
  • żydowska
  • mizeria
  • grecka
  • szobska


Dodatki skrobiowe

  • ziemniaki:
    • piure
    • gotowane
    • pieczone
    • smażone
    • pieczone z boczkiem i cebulą
    • pieczone ze śmietaną
  • talarki
  • frytki
  • ziemniaczki ćwiartki
  • kuleczki ziemniaczane
  • wafle ziemniaczane
  • kopytka gotowane
  • kopytka smażone
  • kluski śląskie
  • ryż sypki
  • ryż z warzywami
  • kasza:
    • gryczana
    • pęczak
    • mazurska
  • makarony


 

rodart usługi cateringoweobiady lunch sałatki
rodart usługi cateringoweobiady lunch sałatki
rodart usługi cateringoweobiady lunch sałatki
rodart usługi cateringoweobiady lunch sałatki





rodart okolicznosciowekosze.plrodart owocewbiurze24.pl